2019-03-18: Jonge renner Stef Loos overleden.

Bron: Het Nieuwsblad van 18 maart 2019.

Jonge Belgische renner Stef Loos overleden na aanrijding door bestelwagen in volle koers.

Jonge Belgische renner Stef Loos overleden na aanrijding door bestelwagen in volle koers

Drama zondag in de Mémorial Alfred Gadenne, een wielerwedstrijd voor beloften en elites zonder contract in Dottenijs. Een grote groep renners geraakte tijdens de koers van het parcours af en werd aan een onbewaakt kruispunt in Melles gegrepen door een bestelwagen. Een van hen, de 19-jarige Stef Loos uit Dessel, overleefde de aanrijding niet. Hij vocht in het ziekenhuis urenlang voor zijn leven, maar bezweek in de nacht van zondag op maandag aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde zondag rond 14.30 uur na 25 kilometer in de wedstrijd. Waar de renners rechts moesten afdraaien, gingen ze om nog onduidelijke redenen rechtdoor. Een peloton van dertig renners kwam daarop op een onbewaakt kruispunt terecht. Drie van hen werden gegrepen door een bestelwagen. Stef Loos was er het ergst aan toe.

“Bijzonder tragisch nieuws. Onze renner Stef Loos is het slachtoffer geworden van een zwaar ongeval in de koers in Dottignies”, meldde Jef Robert, de ploegleider van Acrog Pauwels waar Stef voor rijdt, zondagavond.

Loos liep door de zware klap hersenschade en een klaplong op, en ook zijn lever is geraakt. Hij lag urenlang in coma in het ziekenhuis van Doornik, waar hij voor zijn leven vocht. Maandagochtend volgde dramatisch nieuws: Loos is ’s nachts bezweken aan zijn verwondingen. Hij werd 19 jaar.

“We zijn erg aangeslagen door wat er gebeurd is”, zegt ploegleider Jef Robert in een reactie. “Stef reed al jaren bij ons en was erg geliefd. Het is bovendien niet het eerste ernstige ongeval met een van onze renners. Het spreekt voor zich dat we dus allemaal in zak en as zitten momenteel.”

Jonge Belgische renner Stef Loos overleden na aanrijding door bestelwagen in volle koers

Remco Evenepoel zwaar aangeslagen na overlijden van ex-ploegmaat Stef Loos: “RIP, copainke”.

Nog twee zwaargewonden

Twee andere renners werden ook zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd maar verkeren niet meer in levensgevaar. Ruben Apers, van de beloftenploeg van Lotto-Soudal, liep een dubbele bovenbeenbreuk, schouderbreuk, sleutelbeenbreuk en hersenschudding op. Hij werd later op de avond nog geopereerd. Ook Jonas Bresseleers werd gewond afgevoerd, maar liep de minste verwondingen op.

Het parket van Doornik werd op de hoogte gebracht en de politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, teamgenoten, vrienden, …
We wensen hen heel veel sterkte bij het verlies van hun dierbare.
Onze oprechte deelneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *