W.K. wegrit heren elite (met deelnemerslijst).

Wegwedstrijd heren (257,5 kilometer)

Zondag 16 oktober, vanaf 9.30 uur Belgische tijd.

startlijst-wegrit-heren-elite

aantal-renners-op-de-deelnemerslijst-opgedeeld-per-ploeg

De wereldkampioenschappen 2016 te Qatar zitten er op. De elite mannen hebben er een echte race van gemaakt. Of moeten we zeggen: de Belgen!. Je zag het aankomen EN iedereen wist het: éénmaal gedraaid in de woestijn gaan ze er een lap op geven. Zo geschiedde! Waaiers werden gevormd. Het was knokken om er bij te zijn, vraag maar aan André Greipel die op 5m. naderde doch geen aansluiting vond met de eerste waaier.
6 Belgen waren wel mee, super! Ze maakten er een harde wedstrijd van. Pet, nee , hoed af voor Jens Keukeleire, Oliver Naesen en Jasper Stuyven. Zij waren het die er voor zorgden dat de voorsprong van de kopgroep steeds groter werd. Ook proficiat voor Iljo Keisse en Jens Debusschere die prachtig werk leverden in de achtervolgende groep. Dit tot frustratie van John Degenkolb.
Maar de prijzen worden aan de meet uitgedeeld. Jens, Jasper en Oliver hadden hun werk gedaan, méér dan zelfs. De kopmannen Greg, Tom en Jurgen  waren nu aan de bak. Het draaide uit op een sprint.
Peter (De GROTE) Sagan won sprekend vóór Mark Cavendisch en Tom Boonen. Laatste vond dat hij een ploegmaat te weinig had??????

Heeft u bemerkingen of een reactie? Plaats die gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *