2019-04-21: Amstel – Gold – Race.

Koersverloop
Na een kilometer of twintig plaatsen Michael Schär, Nick van der Lijke en Paolo Simion de eerste geslaagde aanval. Grega Bole, Julien Bernard, Thomas Sprengers, Marcel Meisen en Aaron Verwilst springen naar hen toe en ook Tom Van Asbroeck maakt nog de oversteek. De negen krijgen na een lange achtervolging Jérôme Baugnies en Marco Minnaard bij zich. Het elftal pakt een maximale voorsprong van ruim 8 minuten.

Mathieu van der Poel valt aan met nog 43 kilometer te gaan. Gorka Izagirre schuift mee. Na 5 kilometer worden ze gegrepen en op vrijwel datzelfde moment rijdt Alexey Loetsenko lek en worden de koplopers gegrepen. Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang gaan direct in de tegenaanval. Ze zijn dan op de Eyserbosweg.

De twee rijden met 20 seconden voorsprong op Michal Kwiatkowski, Michael Woods en Matteo Trentin de Keutenberg op. Woods kan het niet bijbenen en lost. Het peloton, dat op de top nog uit een man of twintig bestaat, volgt op een kleine minuut.

Op de Cauberg opent Maximilian Schachmann de jacht op de achtervolgers. Bauke Mollema en Simon Clarke gaan daar op hun beurt weer achteraan. Een groep met Bjorg Lambrecht en Mathieu van der Poel haalt hen in de laatste kilometers in, terwijl Schachmann zich bij Trentin voegt en Kwiatkowski tegelijkertijd wegrijdt.

In de slotkilometer komt de Pool bij Alaphilippe en Fuglsang en hij trekt direct door.
Achter hen verschijnt ook de groep met Van der Poel. Hij rijdt in eigen persoon het gat dicht en sprint naar de zege.
Het moet balen zijn voor ‘Deceuninck – Quick-Step’, zo zege zeker waren ze zelden. Er zat zelfs geen podiumplaats in!
Gefeliciteerd Mathieu en team Corendon. Circus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *