Amstel Gold Race 2017.

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkWebsite: http://www.amstel.nl/agecheck

Startlijst Dames Amstel Gold Race 12-04-2017

Startlijst Heren Amstel Gold Race 12-04-2017

De vrouwen:
De Amstel Gold Race voor vrouwen stond voor het eerst in veertien jaar weer op de kalender. De Amstel Gold Race voor vrouwen stond voor het eerst in veertien jaar weer op de kalender, na drie edities in 2001, 2002 en 2003. In totaal kregen de rensters 17 hellingen en 121 km voorgeschoteld. De opeenvolging van hellingen zorgde er al snel voor dat het pak werd uitgedund en de wedstrijd een ware afvallingsrace werd met uiteindelijk nog slechts 50 rensters in het peloton.
Op het lokale circuit en zo’n 20 km van het eind scheidde zich een elitekopgroepje af met drie rensters: Katarzyna Niewiadoma, Lizzie Deignan en Elisa Longo Borghini. Snel sprokkelden ze 15 seconden bij elkaar en de bonus liep zelfs op tot een halve minuut. Toch keerde een groepje, onder leiding van Ellen van Dijk, finaal nog terug. Ook Anna van der Breggen, Coryn Rivera, winnares van de Ronde van Vlaanderen, en Annemiek van Vleuten maakten de oversteek.
Van der Breggen aarzelde niet en sprong vervolgens weg op 6,8 km van het eind. Haar ploegmate Deignan leverde voorbeeldig werk in de achtergrond en de achtervolging stokte. Van der Breggen begon met een halve minuut voorsprong aan de slotklim, de Cauberg, die bij de vrouwen wel nog in de finale lag. Ze bleef voorop en soleerde naar haar tweede zege van het seizoen.

Uitslag:
1.Anna van der breggen (Ned/Boels-Dolmans Cycling Team) in 3u15:57
2. Elizabeth Deignan (GBr) op 0:55
3. Katarzyna Niewiadoma (Pol) z.t.
3. Annemiek van Vleuten (Ned)
5. Elisa Longo Borghini (Ita) 6. Coryn Rivera (VSt) 1:02 7. Amy Pieters (Ned) 1:51 8. Pauline Ferrand-Prevot (Fra) 9. Ashleigh Moolman (ZAf) 10. Ellen van Dijk (Ned)  11.Chantal Blaak (Ned); 12. Audrey Cordon (Fra); 13. Tetyana Riabchenko (Oek); 14. Janneke Ensing (Ned); 15. Shara Gillow (Aus); 16. Karol-Ann Canuel (Can); 17. Flavia Oliveira (Bra); 18. Roxane Knetemann (Ned); 19. Lisa Klein (Dui) 3:36; 20. Eva Buurman (Ned); 26. Sofie De Vuyst; 31. Kelly Van den Steen; 73. Jessy Druyts 11:47

De mannen:
Een kopgroep van 12 kleurt het begin van de koers. Daarbij naast Vandenbergh nog twee Belgen: Pieter Vanspeybrouck en Kenneth Van Rooy. Ze sprokkelden algauw meer dan zeven minuten bij in, met een maximale voorsprong van 8’15”.
Op de Kruisberg, veertig kilometer van de streep werd de laatste vluchter, Fabien Grellier, gegrepen. Meteen bood dat zicht op vuurwerk: Sergio Henao stoof weg, Tiesj Benoot haakte zijn wieltje aan. Ook Philippe Gilbert was op de afspraak.
Vooraan moest Benoot noodgedwongen de remmen dichtknijpen voor een kettingprobleem, hij was eerder in de wedstrijd ook al onderuitgegaan.
Op de Bemelerberg plaatste Gilbert een verschroeiende versnelling en kreeg hij Michal Kwiatkowski in zijn zog. De twee reden samen naar de meet, in een spannende sprint à deux bleek Philippe Gilbert de sterkste, Kwiatkowski werd tweede. Michael Albasini won wat later de sprint voor de 3de plaats.
Na de ‘Ronde van Vlaanderen’ wint Philippe Gilbert nu ook de ‘Amstel Gold Race’.
Proficiat Philippe, super!
Uitslag Heren. A G R 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *