E3 Prijs Vlaanderen (Harelbeke) 2017.

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkWebsite:  https://www.e3harelbeke.be/

De E3-prijs Harelbeke heeft een volledig Belgisch podium gekregen. Olympisch kampioen Greg Van Avermaet hield in een spurt met drie nipt Philippe Gilbert af. Oliver Naesen, trainingsmaat van Van Avermaet, eindigde derde. Het was van 1999 geleden dat drie landgenoten op het podium stonden in Harelbeke, toen met winnaar Peter Van Petegem, Andrei Tchmil en de betreurde Frank Vandenbroucke.
Van Avermaet was vooraan komen postvatten nadat Tom Boonen op de Taaienberg aan de boom had geschud. De tempoversnelling van Boonen zorgde voor verbrokkeling in het peloton, dat op dat moment jacht maakte op een kopgroep met De Vreese en Van Hoecke.
Het verhaal van Peter Sagan was op dat moment al geschreven. De wereldkampioen zat gevangen in het peloton en zag zijn kansen definitief teloorgaan na een val. Na een lang oponthoud reed Sagan de wedstrijd alsnog uit. Trainingskilometers maken, het kan nooit kwaad.
In een slotkilometer met piste-allures – zigzaggen aan 10 km/uur, u kent dat – was het een bewonderenswaardige Naesen die de spurt op gang trok. Héél even was Van Avermaet het wiel van zijn trainingspartner kwijt, maar finaal was het erop en erover. Philippe Gilbert sneuvelde net als woensdag in Dwars door Vlaanderen op de tweede plaats.
Stijn volgde in een groep op 2’12”. Zeker niet mis, al had hij er misschien zelf iets meer van verwacht. Volgende kansen nu zondag in Gent – Wevelgem en de 3 Daagse De Panne – Koksijde!
Met Van Avermaet krijgt de E3 voor het eerst sinds 2012 een Belgische winnaar. Toen behaalde Tom Boonen de laatste van zijn vijf zeges in Harelbeke.

Volledige uitslag E3 prijs 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *