Luik – Bastenaken – Luik 2017.

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkWebsite:  http://www.touretappe.nl/luik-bastenaken-luik-2017/

Volledige startlijst Luik

De eerste dameseditie van Luik-Bastenaken-Luik is gewonnen door olympisch kampioene Anna van der Breggen. Straf nummer van de Nederlandse, die in acht dagen tijd zowel de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl als La Doyenne op haar naam schreef. Ook de nummers twee en drie waren in Ans dezelfde als die van de Amstel en de Waalse Pijl. De Poolse Katarzyna Niewiadoma (WM3 Energie), de Nederlandse Anna van der Breggen, de Britse Elizabeth Deignan (beiden Boels-Dolmans), de Italiaanse Elisa Longo Borghini (Wiggle High5) en Ashleigh Moolman (Cervélo-Bigla) domineerde de finale van de allereerste Luik-Bastenaken-Luik voor dames.
“Op Saint-Nicolas zag ik dat ik een gaatje had”, vertelde Van der Breggen achteraf. “De wind blies daar ook pal op de kop. Ik trok door. Met Deignan had ik een ploeggenote bij. Werd ik alsnog teruggepakt, was het aan haar om te gaan. Die tactiek hebben we ondertussen aardig onder de knie.”  Boels-Dolmans domineert dus de Ardennenklassiekers.
Van der Breggen is de absolute koningin geworden. “Ik durf niet te zeggen dat ik de beste was. Het is ook kwestie van het juiste moment af te wachten”, bleef ze bescheiden. “Anderzijds… Drie op drie is ook geen toeval natuurlijk. De vorm is inderdaad uitstekend. Maar ik had het ook Lizzie (Deignan, red) gegund. Ze verdiende het zeker om ook eentje te winnen.
Annemiek Van Vleuten is de nieuwe leidster in ‘Worldtour ranking’. Proficiat Annemiek!
We mogen gerust stellen dat een handvol dames de voorjaarsklassiekers hebben gedomineerd. U kent de namen ondertussen wel. We zetten ze toch nog even op een rij. (klik op hun naam om een foto te bekijken):
Anna Van der Breggen, Lizzy Deignan, Katarzyna Niewiadoma, Annemiek Van Vleuten en Lotta Lepistö.

Woensdag al oppermachtig in de Waalse Pijl en ook vandaag in Luik-Bastenaken-Luik stond er geen maat op Alejandro Valverde. De bijna 37-jarige Spanjaard, overmorgen is hij jarig, rekende in Luik met veel overmacht en klasse af met Daniel Martin en Michal Kwiatkowski, niet toevallig de twee grote outsiders. Na de aankomst toonde de Spaanse triomfator van Movistar trouwens dat hij een mens van vlees en bloed is door in tranen uit te barsten toen hij zijn zege opdroeg aan Michele Scarponi. Voor de start had Valverde al beloofd dat zijn prijzengeld integraal naar de familie van de betreurde Italiaan gaat.
Woensdag al oppermachtig in de Waalse Pijl en ook vandaag in Luik-Bastenaken-Luik stond er geen maat op Alejandro Valverde. De bijna 37-jarige Spanjaard, overmorgen is hij jarig, rekende in Luik met veel overmacht en klasse af met Daniel Martin en Michal Kwiatkowski, niet toevallig de twee grote outsiders. Na de aankomst toonde de Spaanse triomfator van Movistar trouwens dat hij een mens van vlees en bloed is door in tranen uit te barsten toen hij zijn zege opdroeg aan Michele Scarponi. Voor de start had Valverde al beloofd dat zijn prijzengeld integraal naar de familie van de betreurde Italiaan gaat. De manier waarop Valverde in Luik voor de vierde keer de boel oprolde, was al even indrukwekkend als zijn menselijkheid. Op en over een nochtans ontketende Daniel Martin. Naar het wiel, eventjes blijven zitten en dan als een komeet naar de streep. Zijn derde dubbel Waalse Pijl – Luik-Bastenaken-Luik ook, het maakt alles nog straffer. Zoveel panache, zoveel koelbloedigheid.
Wie de besten waren in het voorjaar is ook niet moeilijk. 4 namen springen er uit:
Greg Van Aevermaet, Philippe Gilbert, Alejandro Valverde en Peter Sagan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *