Omloop Het Nieuwsblad.

Veranda’s Willems-Crelan steunt vzw Stop Darmkanker tijdens voorjaarsklassiekers. Wielerteam Veranda’s Willems-Crelan zal tijdens het voorjaar met een speciale boodschap rondrijden. Het team steunt de campagne van VZW Stop Darmkanker en rijdt tijdens de klassiekers met de boodschap ‘stop darmkanker’ achteraan op de broek.
Tevens trapt het Veranda’s Willems-Crelan Pro Cycling Team, met Stijn Devolder en Timothy Dupont als kopmannen, hiermee de internationale maand tegen darmkanker op gang (maart). “Gezien het draagvlak dat er is voor de wielersport in Vlaanderen, ben ik ervan overtuigd dat een wielerteam ook een maatschappelijke rol te vervullen heeft. En dat wij als team meer moeten doen dan enkel als snelste over de meet te rijden”, aldus Nuyens.

Eindelijk is het Belgisch wieler openingsweekend in aantocht. Velen onder ons kijken er naar uit om eindelijk de renners op onze wege te verwelkomen. Het wordt even wennen aan de ploegenwissels, de nieuwe truitjes, … Het begint op zaterdag 25 februari met:

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkStijn en ploegmaten gingen op verkenning van de Omloop!

Zo de eerste Belgische wedstrijd zit er op. Wat een mooie, spannende koers was me dat. Spijtig van de vele valpartijen waar ook Stijn werd door opgehouden. Hij zat mee in de groep van de favorieten, maar moest voet aan grond zetten in die grote valpartij. Spijtig maar… Stijn was mee! Morgen nieuwe wedstrijd.
De 3 beste renners zaten vooraan en reden een dijk van een koers. Sagan was erg sterk, Van Avermaet beterde naar het einde toe en Vanmarcke reed ook een dijk van een wedstrijd. Uiteindelijk won Greg de sprint voor Sagan en Vanmarcke.
De volledige uitslag vindt u hier.

Ook de dames elite waren van de partij. Naast de wereldkampioen waren er niet minder dan elf nationale kampioenen aan de start met Kaat Hannes (België), Anouska Koster (Nederland), Elena Cecchini (Italië), Megan Guarnier (USA), Christine Majerus (Luxemburg), Katarzyna Niewiadoma (Polen), Lotta Lepistö (Finland), Daiva Tuslaite (Litouwen), Doris Schweizer (Zwitserland), Daniela Reis (Portugal) en Kelly Kalm (Estland).
De wedstrijd werd gewonnen door Lucinda Brand (voorbereiding via veldrijden loont dus!). Ze ontsnapte op zo’n 10 km van het einde. Het podium kleurde helemaal Nederlands met Chantal Blaak op 2 en Annemiek Van Vleuten op 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *