Vrijdag 3 april.

Vrijdag 3 april: café open vanaf 18.00u.

Om 20.00u: praatavond met de heer Rik Vanwalleghem. 

Rik Vanwallegem 3 Rik Vanwalleghem (1952) fietste naam en faam bijeen als wielerverslaggever (hij volgde 16 keer de Tour voor ‘Het Nieuwsblad’), columnist (‘De Standaard’), tv-gast.

Als bioloog heeft Rik Vanwalleghem vele watertjes doorzwommen. Hij werkte ooit als landschapsinspecteur bij de Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg, maar werd door een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden sportjournalist (met een scherp oog én grote liefde voor de wielersport). Later schopte hij het tot hoofdredacteur van ‘Het Nieuwsblad’ en nu is hij directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Rik Vanwalleghem is een boeiende spreker. Het gaat bij Vanwalleghem niet om de blinde idolatrie, wel om de passie, om nieuwsgierigheid, om onze condition humaine. “Wielersport is Griekse tragedie, Shakespeare, Hollywood, ‘Familie’ en ‘Thuis’ bijeen. Wat wil je nog meer?” aldus Vanwalleghem.

Dit wordt alvast een avond welke iedere wielerliefhebber wil bijwonen. Er zal ook de mogelijkheid zijn tot vraagstelling aan Rik zelf.

terug

2 thoughts on “Vrijdag 3 april.”

  1. Goeie sfeer zondag bij de passage van de ronde van Vlaanderen aan garage Deconinck. Dank u wel bestuur! Was erbij samen met mijn 2 zonen en mijn schoonzoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *