Ronde van Zwitserland 2015

Stijn rijdt vanaf zaterdag 13 juni t/m zondag 21 juni de ‘Ronde van Zwitserland’.

Rittenschema: Ronde van Zwitserland 2015 overzicht ritten en klassementen.

Rit 1: Risch-Rotkreuz – Risch-Rotkreuz, een proloogtijdrit over 5,1km. De Nederlander Tom Dumoulin won de tijdrit. Hij was ietsje sneller dan Fabian Cancellara (op 2″) en Matthias Brändle (4″).

Rit 2: Risch-Rotkreuz – Risch-Rotkreuz. Deze eerste rit in lijn (161,1km) was best lastig. De Kroaat Kristijan Durasek behaalt met een nipte voorsprong de dagzege. Moreno Fernandez Daniel is 2de op 4″ en Arredonde Morena Julian werd 3de op 4″.

Rit 3: Bracht de renners van Brunnen naar Olivone over een afstand van 174,5km. Dank zij ploegmaat Majka, die de kopgroep samenhield, kwam het tot een sprint waar Peter Sagan makkelijk won van Moreno Fernandez Daniele en Thibaut Pinot.

Rit 4: In deze 194,2km lange tocht van Flims naar Schwarzenbach kwam er een ontsnapping tot stand met daarin 3 Belgen. Stijn was één van hen. Toch reden we met een uitgedund peloton naar de finisch. Michael Matthews was deze keer de snelste voor Sagan en Van Avermaet. Nog steeds voert Tom Dumoulin de klassering aan.

Rit 5: werd als de koninginnerit beschreven met een loodzware beklimming als slotstuk. De renners reden van Unterertzen naar Sölden (237,3km en langste rit). De Fransman Thibaut Pinot maakte er de dubbelslag. Hij won, na een slopende 3 km van Pozzovivo en Spilak.

Rit 6: was een vlakke rit van Wil naar Biel/Bienne over 193,1km. De troepen van Sagan hielden de groep zo goed als gesloten met een mooi sprintje tot gevolg. Peter Sagan haalt het voor Jurgen Roelandts en Alexander Kristoff. Met deze zege komt Sagan op gelijke hoogte met het record aantal overwinningen van Fabian Cancellara, namelijk 11 zeges. Misschien neemt hij morgen het record alleen in een terug vlakke rit.

Rit 7: van Biel/Bienne naar Düdingen over 164,6km, vlakke rit. Nee het is Sagan niet gelukt om alleen recordhouder te worden betreffende overwinningen. Hij deed er zijn uiterste best voor maar strandde op de 2de plaats. Alexander Kristoff wilde ook zijn ritje meepikken. Davide Cimolai werd 3de. In het klassement blijft Thibaut Pinot in de leiderstrui.

Rit 8: werd een rit met 4 grote ronden. Zo kregen de renners toch een afstand te overburggen van 152,8km van Bern naar Bern. Tevens het parcours voor de afsluitende tijdrit van morgen. Een ontsnapping van een mooie groep renners met daarbij 3 Belgen: Jan Bakelants, Jurgen Roelandts en jawel Stijn Devolder. Op zo’n 20km van het einde kozen Alexey Lutsenko en Jan Bakelants het hazenpad. Hun voorsprong werd nooit grote dan 25″ maar de achtervolgers slaagden er niet meer in hen bij te halen. Bakelants moest in de sprint de duimen leggen voor Lutsenko. Pinot blijft leider.

Rit 9: slottijdrit in de straten van Bern over 38,4 lastige kilometers. Het zou spannend worden voor het eindpodium. Tom Dumoulin bewijst dat hij een beresterke tijdrijder is en wint de race. Wordt hij straks ook de eerste gele trui drager in de Tour? Het zou kunnen. Simon Spilak is knap 2de en wint de ronde van Zwitserland 2015. Fabian Cancellara is 3de.

Klik hier om een overzicht te krijgen van de verschillende klassementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *