Zo begon het…

A. Het begin
B. Het Lokaal
C. Het bestuur
D. Eerste persconferentie

A. Het Begin

Eind 2005 keerden Luc Vandepopuliere en Rudy Demets terug van een veldrit te Brakel. Ze hadden het er al vaak over gehad: zo’n renner in Sellewie, daar mocht best een supportersclub voor worden opgericht. Ze besloten om nog 2 mensen aan te spreken want met 2 run je zo’n club niet. Maurice Bekaert en Luc Adams werden gecontacteerd waarop snel een kennismakingsmoment plaatsvond (op donderdag 26 januari 2006), zien of het zou klikken. Nu nog het fiat krijgen van Stijn en familie. “Zolang wij er geen tijd hoeven in te steken, is er voor ons geen probleem” klonk het ten huize Devolder – Planckaert. De basis was gelegd, nu nog de praktische zaken regelen.

B. Het Lokaal:

Als lokaal vroegen we Sylviane en Serge of ze het zagen zitten om ons als club onderdak te verschaffen. Wat het allemaal zou worden, wisten we toe nog niet. Ook zij stemden toe en de club kreeg steeds meer vorm.

C. Het Bestuur:

Het bestuur werd gevormd. Luc Vandepopuliere werd voorzitter, Maurice Bekaert ondervoorzitter. Zij zouden vooral zorgen om sponsors aan te spreken. Luc Adams werd penningmeester en Rudy Demets secretaris. Tot op heden vervullen ze nog allen hun taak.

Onmiddellijk werden er lidkaarten gemaakt, sponsors aangesproken, leden geworven, een logo ontworpen, spandoek gemaakt.

D. Eerste persconferentie:

Op 28 februari van dat jaar hielden we een druk bijgewoonde persconferentie in aanwezigheid van Stijn en familie, gemeentelijke overheid, Dirk Demol en vele persmensen. Onder hen ene Hugo Coorevits (hoofd dienst wielersportsport bij Het Nieuwsblad) die ons meteen de vraag stelde: “Mensen van het bestuur, weten jullie wel waaraan jullie beginnen, Kennen jullie die Stijn Devolder wel? U gaat hier niet in zee met de eerste de beste renner. Ik garandeer jullie dat er vaak zal gefeest worden in het lokaal ‘De Gilde’ omwille van een grote zege van Stijn”. Had Hugo een glazen bol of zo? Een kenner is hij in ieder geval. We mochten jaarlijks beroep doen op Hugo om het panelgesprek tijdens het ledenfeest in goede banen te leiden.

En ja, zo begon het. De “Supportersclub Stijn Devolder Sellewie” was een feit. Hieronder enkele foto’s van die beginperiode.

One thought on “Zo begon het…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *