Parijs Roubaix 2017.

Website:  http://www.letour.fr/paris-roubaix/2017/us/

Voorlopige deelnemerslijst

Wat een wedstrijd alweer. Vanaf km 0 tot het einde van de koers was er spanning. Wat voor een gekken zijn het eigenlijk om de eerste 2 uren aan een gemiddelde snelheid van boven de 50km/u rond te fietsen! Dit zou zeker gevolgen hebben in het verloop van de koers.
Het duurde tot km 80 eer een kopgroep kon gevormd worden maar die kregen geen grote voorsprong. Eenmaal aan de kasseistroken begonnen, brak het deelnemersveld in ontelbare stukken. Tom Boonen kwam sterk voor de dag en reeds vaak op kop van de groep bij iedere kasseistrook. Kon hij dit wel volhouden. Kan men echt een klassieker winnen en dit maanden op voorhand voorspellen???
Sommigen konden terug aansluiten vooraan maar werden er terug afgereden later.
Valpartijen en lekke banden waren er bij de vleet. De pechvogel van de dag was team AG2R. Hoe vaak moest Oliver Naesen terugkomen?  Zelfs een zware val belette hem niet om terug te keren. Ook ploegmaat Stijn Vandenbergh werd niet gespaard.
Terpstra kwam zwaar ten val en moest uiteindelijk de strijd staken. Een zware domper voor het al fel uitgedunde ‘Quick-Step Floors’ team.
Wat de renners ook veel binnenkregen was stof. Waar de karavaan voorbijkwam was het één en al stofwolk.
Sagan ondernam verschillende pogingen doch werd telkens gekortwiekt door een lekke band.
De goede ontsnapping kwam er op zo’n 16 km van het einde bij het aansnijden van de strook ‘Carrefour de l’Arbre’. Greg Vanavermaet trok ten aanval en kreeg enkel Stybar en Langeveld mee. Stybar sleepte in de hoop op de terugkeer van Boonen. Die was verslagen. Hij zou niet alleen ‘Mister Paris Roubaix’ worden maar deze titel blijven delen met Roger Devlaeminck, beiden goed voor 4 zeges. Geen 5de kasseisteen voor hem! Voorspelling en droom kwam niet uit!
Het was uitkijken naar de sprint op de piste van Roubaix waar een oorverdovend lawaai opsteeg toen de 3 renners de piste opdraaiden. Greg kwam bijna in de problemen doordat Stuyven en Moscon terug kwamen aansluiten en direct begonnen te sprinten. Greg moest even in de remmen waardoor Stybar een lengte of 3 à 4 nam. Met enkele felle lendenstoten kwam Greg terug en ging over Stybar heen om op een magistrale wijze deze editie van ‘Parijs – Roubaix’ te winnen. Proficiat Greg!
Dit was tevens het afscheid van Tom Boonen als actief wielrenner. Proficiat Tom met uw prachtig palmares. We wensen je veel geluk in de toekomst, samen met jouw gezin. Bedankt!