Ronde van Frankrijk 2017

Zoals u wellicht weet neemt het team van Stijn niet deel aan de Ronde. We houden zo goed als mogelijk alles bij qua rituitslag, klassement en nevenklassementen. Hoofddoel is wel een fotoverslag van deze Ronde. Veel plezier!  De deelnemerslijst volgt! De eerste foto’s zijn een feit dankzij onze reporters ter plaatse. Bedankt vrienden! De fotogalerij wordt regelmatig bijgewerkt!

Tour de France 2017 etappeschema
Aangepaste Deelnemerslijst
Resultaten en klasseringen na rit 21:
Tour 2017 uitslagen en klasseringen

Rit 4: is er een waar nog niet het laatste woord is gezegd. Een verschrikkelijke valpartij in volle sprint is het gespreksonderwerp van de dag. Cavendish komt zwaar ten val, Degenkolb valt over hem heen en loopt ook schade op.  Het al of niet ‘zwarte schaap’ is Peter Sagan. Rare manoeuvres in de sprint. Cavendish duikt in een onmogelijk gat, Sagan zet zijn elleboog, Démare wijkt van rechts naar links waardoor Bouhami moet afremmen. Kortom een sprint waar erg véél over te zeggen is.
Resultaat na dit alles! Sagan krijgt eerst een tijds- en puntensanctie. Later wordt hij uit de Tour gezet. Juist of niet? Ieder zal wel zijn/haar oordeel hebben.
Cavendish verlaat de Tour met schouderbreuk.
Hoed af voor de 191 km lange monsterontsnapping van Guillaume Van Keirsbulck.

In de ‘Giro Rosa’ voor dames kwam de Italiaanse renster Claudia Cretti zwaar ten val toen ze bij een afdaling aan 90km/u tegen de vangrails aanreed. Ze wordt in een kunstmatige coma gehouden. Namens de supportersclub hopen wij op een volledig herstel ook al zal dat tijd vragen. Erg veel sterkte aan Claudia, de familie en vrienden!
Ondertussen nieuws vernomen over Claudia. Ze zou zijn ontwaakt. Het wordt een erg lange revalidatie. Hopelijk komt alles weer goed met haar.

Rit 9. Zal gekenmerkt worden door verlies van veel renners waaronder enkele klassementsrenners.  We verliezen o.a. Gesink, Porte, Démare, Ook zijn er 7 renners buiten tijd aangekomen, waaronder 4 van FDJ, en mogen niet meer starten.

Even een vraag aan jullie. Vinden jullie het (foto)verslag goed? Kunnen jullie het waarderen? Graag jullie reacties via reactiemogelijkheid hier onder de fotogalerie a.u.b.
U mag weten dat hier héél wat tijd inkruipt, dat enkele mensen de moeite doen om me foto’s door te sturen, maar als jullie het maar niks vinden, stop ik er beter mee. Graag reactie a.u.b. ook uit respect voor die medewerkers. Dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *