Ronde van Vlaanderen 2017.

website: http://www.rondevanvlaanderen.be/

Definitieve deelnemerslijst mannen.

Definitieve deelnemerslijst vrouwen.

Op vrijdag 31 maart reed Ruben Van Gucht de volledige ronde. Samen met héél wat toeristen en bekende ex-renners legde hij het traject af in verschillende weersomstandigheden. Hij slaagde in zijn opzet. De ganse rit werd live op TV uitgezonden. Het was een mooi staaltje van TV brengen met tal van mooie interviews.

De dag daarna was het de beurt aan de wielertoeristen. Zo’n 16.000 hadden zich ingeschreven voor hun ‘Ronde van Vlaanderen’. Het werd een mooie tocht langs Vlaanderens wegen.

Vandaag is het de hoogdag van het wielrennen. U kan alles live volgen via sporza vanaf 9.30u. Héél veel plezier met de ronde.
U bent vanaf 10.30u welkom in ons lokaal voor een drankje en een hapje om samen de start van deze ronde mee te maken. Hopelijk is het een mooie dag voor Stijn.
Verslag van de wedstrijd voor zowel mannen als vrouwen  kan je hier vanavond vinden.
Zalige hoogdag, namens het bestuur!

Wat een wedstrijd, wat een spanning, wat een winnaar! De mannen hebben er een prachtstrijd van gemaakt. Dat de eerste schifting er zou komen op de ‘Muur’ was te verwachten. Dan die befaamde lus met ‘Oude Kwaremont’ en ‘Patersberg’ zouden de rest doen.
Gilbert besliste om op 55km van het einde aan de haal te gaan. Iedereen wist dat hij in bloedvorm verkeerde dus geen excuses als je niet mee bent als hij aanzet.
Op de laatste keer ‘Oude Kwaremont’ gingen Sagan, Van Avermaet en Naesen in de tegenaanval. Ze bleven lange tijd hangen op 56 seconden. Maar dan kwamen ze dichter en dichter tot… die noodlottige val. Sagan valt en sleurt zo Van Avermaet en Naesen mee. Die laatste kreeg ook nog een vest in zijn wiel en ketting. Vanaf dan was een verzwakkende Gilbert zege zeker.
Van Avermaet probeerde nog en kwam héél sterk terug op Gilbert wiens krachten stilaan op waren. Maar hij hield stand en we gunnen hem deze terechte zege. Van Avermaet werd nog knap 2de en Terspstra 3de.
Het deed ons even wegdromen naar 2008 toen Stijn ook alleen en in de driekleur de Ronde won.

Bij de dames kregen we ook een spannende wedstrijd. Toen zich een kopgroep van 4 vormde, dacht iedereen dat de koers gereden was. Vooral als je de namen ziet van de kopgroep: Anna Van der Breggen (Europese en Olympische kampioene), Elisa Longo Borghini (leidster world cup, ex wereld- en Italiaanse kampioene), Katarzyna Niewiadoma (Pools kampioene) en Annemiek van Vleuten (ex Nederlandse kampioene. 3 x.).
Doch Anna begon te slepen en mocht niet meer op kop komen van de groep. Daardoor was de samenwerking zoek en werden de 4, onder impuls van Ellen Van Dijk, Elizabeth Deignan en Pauline Ferrand – Prevot net onder de vod van de laatste kilometer ingelopen.
We kregen een prachtsprint met beperkte groep. Daarin toonde Coryn Rivera zich de sterkste. Ze klopte Gracie Elvin en Chantal Blaak.
Onze Lotte Kopecky reed een dijk van een wedstrijd en eindigde knap 5de. Van Lotte horen we beslist nog veel. Zij is onze toekomst!
Proficiat aan de laureaten!

Uitslag dames 2017

De volledige uitslag.

 

br />

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *