Bericht Stijn in Nieuwsblad.

Stijn Devolder: “Misschien ga ik nog een paar jaar door”

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Stijn Devolder mocht afgelopen zomer 36 kaarsjes uitblazen. Zo komt de renner stilaan in de herfst van zijn carrière terecht, maar de man van Trek-Segafredo is nog niet meteen van plan zijn fiets aan de haak te hangen. “Misschien doe ik er nog wel twee of drie jaar bij”, vertelt hij in een interview met Cycling News.

Devolders kopman Fabian Cancellara begint straks aan zijn laatste wielerseizoen. Nochtans is de Zwitser twee jaar jonger dan Devolder, maar die laatste denkt nog niet meteen aan stoppen. “Ik zie wel wat er komt, maar ik hoop nog een paar jaar te kunnen doorgaan. Ik zou natuurlijk ook meteen kunnen stellen dat ik tot mijn veertigste of nog twee of drie jaar doorga, maar ik weet het nog niet. Ik wacht gewoon nog even af en zie hoe alles loopt.”

Klassiekers

Met zijn overwinningen in de Ronde van Vlaanderen in 2008 en 2009 zijn de wielerklassiekers op Devolders lijf geschreven. Wat wordt het volgend jaar? “Ik ben er wel al mee bezig, maar het is nog even. Ik probeer steeds een goed voorjaar te rijden en dan zeker in de kasseiklassiekers. Ik zou er dolgraag nog eentje winnen, dat is wat me gemotiveerd houdt.”

Bron: Nieuwsblad 22-12-2015.