Ster van Bessèges.

Op 1 februari startte Stijn met het team in de 47ste editie van de Ster van Bessèges.

Rit 1: Arnaud Démare (FDJ) heeft vandaag de openingsrit in de 47e editie van de Ster van Bességes (cat. 2.1) gewonnen. Na 158,4 kilometer van Bellegarde naar Beaucaire troefde de 25-jarige Fransman de Noor Alexander Kristoff en Roy Jans in een massasprint af. Bert Van Lerberghe werd zesde, Jasper De Buyst zevende.
Donderdag start Démare als leider in een vlakke rit van 152,7 kilometer van Nîmes naar Rodilhan. Daarna volgen nog drie dagen klimwerk.

Rit 2: Alexander Kristoff heeft de tweede etappe in de Ster van Bessèges gewonnen. De Noor spurtte na 152,7 kilometer naar de zege in Rodilhan en nam de leiderstrui over van Arnaud Démare, die de eerste rit won. Démare werd derde achter zijn landgenoot Rudy Barbier.

Rit 3: Lilian Calmejane (Direct Energie) heeft de derde etappe in de Ster van Bessèges (cat. 2.1) op zijn naam gebracht. De 24-jarige Fransman soleerde naar de zege in Bessèges en haalde het voor de Deen Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) en de Italiaan Mauro Finetti (Delko Marseille Provence KTM). Calmejane neemt ook de leiderstrui over van Alexander Kristoff.

Rit 4: Arnaud Démare (FDJ) heeft in Laudun de vierde rit in de Ster van Bessèges gewonnen. De Fransman – eerder deze week ook al winnaar in de eerste rit – was in een massasprint sneller dan de Noor Alexander Kristoff (Katusha) en de Fransman Christophe Laporte (Cofidis). Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert), Roy Jans (WB Veranclassic) en Maxim Vantomme (WB Veranclassic) werden respectievelijk zesde, zevende en tiende. De leidersplaats van Lilian Calmejane (Direct Energie), ook al een Fransman, kwam niet in gevaar.

Rit 5: Tony Gallopin heeft in de Ster van Bessèges de slottijdrit gewonnen. De Fransman van Lotto Soudal zette in Alès op een parcours van 11,9 km de snelste tijd neer.
Klassementsleider Lilian Calmejane eindigde op dertien tellen als tweede en mag zich eindwinnaar noemen.

En Stijn hoor ik velen zich afvragen?
Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkHet antwoord staat vandaag in de krant “Nieuwsblad”.
Stijn Devolder buiten tijd in tijdrit van 11,9 km… na sanitaire noodstop.Stijn Devolder finishte zondag in de afsluitende tijdrit van de Ster van Bessèges buiten de tijdslimiet. Opvallend, want het parcours was maar 11,9 kilometer lang. Toch hoeven daar geen grote conclusies aan vast te hangen richting Belgisch openingsweekend. “Ik moest even voorbij halfweg van de fiets”, legt Devolder uit. “Een sanitaire stop, na acute problemen met mijn darmen. Raar, want ik ben helemaal niet ziek of zo. Ik had voor de start al iets gevoeld, maar dacht dat ik het wel zou halen tot het einde. Niet dus. Jammer, want ik was goed vertrokken. De renner voor me had ik al ingehaald.”

Voor het nieuwe team Veranda’s Willems-Crelan is het voorlopig wel een moeilijke start van het seizoen. Eerder had ook al kopman Timothy Dupont ziekjes opgegeven in etappe drie.

 

 

 

2 thoughts on “Ster van Bessèges.”

  1. Hallo Marc en Roos,

    je kent Stijn beter dan dat hé. Zoals je ziet was het einde van de wedstrijd niet zo’n leuk moment door die noodzakelijke sanitaire stop. Verder was het meer training en voorbereiding naar de Vlaamse wedstrijden toe. Dit voor de ganse ploeg. Stijn laat nog van zich horen, wees gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *