Waalse Pijl 2017

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkWielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Website:  http://www.touretappe.nl/fietsen/waalse-pijl-2017/

Startlijst Waalse Pijl 2017

Bij de vrouwen weten we nu zeker wie er met kop en schouders bovenuit steekt in het peloton. Anna Van der Breggen, Lizzy Deignan, Katarzyna Niewiadoma en Annemiek Van Vleuten weten zich, wedstrijd na wedstrijd in de kijker te fietsen. Vandaag was het niet anders.
Een kopgroepje van 3, met de eerste drie namen hierboven vermeld, leek te spurten (alhoewel, spurten op de muur van Hoei) voor de zege. Anna Van Der Breggen dacht er anders over en sprong weg uit de kopgroep om afgetekende de eindmeet te overschrijden. Voor de derde maal op rij komt haar naam op de erelijst. Net als de ‘Amstel Gold Race’ vorige zondag wint ze nu ook de ‘Waalse Pijl’. Proficiat Anna.
De uitslag van de Waalse Pijl bij de vrouwen

Bij de heren kon Alejandro Valverde zijn 4de op rij behalen, zijn 5de in totaal. Daarvoor moesten hij en de anderen enkele heuvels overwinnen waaronder 3 x de muur van Hoei.
De wedstrijd kreeg zoals meestal een kopgroep die een tijdlang het wedstrijdverloop bepaalde. Bij de eerste beklimming van de muur hadden de leiders nog enkele seconden voorsprong. De koers kon nu echt beginnen. We zagen een erg strijdlustige Bob Jungels, Luxemburgs kampioen, die het uithield tot aan de laatste beklimming. Dan brak de tijd aan voor Valverde. Hij hield alles in het oog en onder controle. Op zo’n 150m van de meet sloeg hij toe en won met een kleine voorsprong zijn 5de ‘Waalse Pijl’. Proficiat Alejandro! Een woord van waardering is zeker gepast aan het adres van Dylan Teuns. Hij werd knap derde. Daniel Martin vervolledigde het podium op de tweede plaats.
Uitslag Waalse Pijl 2017