Wielerwereld in rouw.

Voormalig wielrenster Nicole Van den Broeck is maandag op 70-jarige leeftijd overleden. Ze veroverde in 1973 in Barcelona de wereldtitel op de weg en kroonde zich vijf keer tot Belgisch kampioene (1969, 1970, 1973, 1974 en 1977).
Van den Broeck wordt algemeen beschouwd als één van de meest succesvolle Belgische rensters aller tijden. Na haar slaagde geen enkele landgenote er meer in een wereldtitel op de wegrit te behalen.

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkWielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Ex-Girowinnaar Michele Scarponi (37) overleden na aanrijding op training. Scarponi reed deze week in de Tour of the Alps, waar hij maandag nog een eerste seizoenszege behaalde.
Zaterdagmorgen deed hij een trainingsritje dichtbij het Italiaanse Filottrano, waar het noodlot toesloeg. Hij werd frontaal gegrepen door een busje op een industrieweg. Een tiental autobestuurders zagen het ongeval gebeuren en verwittigden meteen de hulpdiensten, maar die konden bij aankomst slechts het overlijden van de 37-jarige Italiaan vaststellen… Scarponi laat een vrouw en twee kinderen, een tweeling, achter.

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkWielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkWielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *