WK veldrijden te Bieles/Belveaux (Luxemburg). Verslag en foto’s. Feest te Lille.

Komend weekend hebben de wereldkampioenschappen veldrijden plaats. Wij wensen onze Belgische deelnemers alle succes toe in het bijzonder de nieuwe ploegmaat van Stijn, namelijk titelverdediger Wout van Aert. Hij is, samen met Mathieu van der Poel, één van de topfavorieten. We hopen op een mooie, eerlijke, open en vooral veilige strijd!
Programma
ZATERDAG

11u00: Mannen junioren

13u00: Vrouwen beloften

15uu00: Vrouwen elite

ZONDAG 

11u00: Mannen beloften

15u:00: Mannen elite

Klik voor: Deelnemerslijsten wereldkampioenschap veldrijden 2017

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkNamens de club wensen we Wout alle succes!


De strijd is gestreden, truien en medailles uitgereikt
.
Wat was me dat allemaal! Prachtig parcours, dat zeker, maar die veranderende weersomstandigheden waren DE beslissend factor bij uitstek. Door de dooi kwamen stenen los, gevolg méér dan 100 lekke banden bij de elite heren. Sommigen moesten noodgedwongen de strijd staken wegens tekort aan materiaal. Nooit gezien. Los daarvan zagen we erg mooie en spannende wedstrijden. Uitschieters hierbij waren die van de dames beloften en elite en de heren elite.
Bij de heren junioren werd het een one-man-show van topfavoriet Thomas Pidcock. Nu al de stempel van supertalent waar héél wat ploegen nu al naar vissen om in te lijven. Daniel Tulett en Ben Turner maakten er een Brits podium van. Proficiat.
De dames beloften maakten er een zéér spannende wedstrijd van, echt mooi om te volgen. Uiteindelijk was de Nederlandse Annemarie Worst de beste. Ellen Noble eindigde op de 2de plaats. Titelverdedigster Evie Richards legde beslag op de bronzen plak. Gefeliciteerd meisjes!
De strijd bij de dames elite beloofde spannend te worden. Hoewel, Marianne Vos nam een blits start. Velen dachten dat Marianne er ook een one-woman-show van zou maken, maar alles kwam samen. Vanaf dat moment was Sanne Cant alert en niet uit haar lood te slaan. Katerina Nash was op koers voor het brons, wat ze uiteindelijk ook behaalde. Vosje probeerde het nog verschillende maal en vatte als eerste de gevaarlijke laatste afdeling aan met Sanne in het spoor. Na een indrukwekkende afdaling van Sanne, ging ze over Marianne en zou de koppositie niet meer afstaan. Vos boog het hoofd. Het werd een feit “Sanne Cant is de eerste Belgische wereldkampioen’ bij de elite dames. Lille in feest! Super Sanne, van harte gefeliciteerd.
Op naar zondag met de wedstrijd bij de heren beloften. België had 2 kanshebbers: de titelverdediger Eli Iserbyt en Quinten Hermans. Ook Nederland kwam met Joris Nieuwenhuis met een kandidaat winnaar op de proppen. Van spanning was en nauwelijks sprake. Nieuwenhuis nam na 250m de kop en zou die nooit meer afstaan. Hij werd verdiend winnaar en wereldkampioen met ruime voorsprong. En de Belgen… ze kenden veel pech door valpartijen en materiaalpech. li was zelfs onderkoeld door verschillende valpartijen in het dooiwater. Een wedstrijd om snel te vergeten, ook al deden Aerts en Cleppe hun uiterste best, ze werden 4de en 5de. Zeker geen afbreuk aan de prestatie van Joris Nieuwenhuis die een jaar de fel beheerde trui mag dragen. Proficiat!
En dan de koers waar iedereen naar uitkeek, de heren elite. Wie zou de titanenstrijd winnen: Van Aert of Van de Poel. De kansen lagen, volgens sommigen op 50% voor elk. Anderen gaven Mathieu meer kans, nog anderen hielden het bij Wout. De strijd mocht beginnen! Wat een start van Mathieu die al meteen een kloof sloeg. Enkel Pauwels kon volgen. Van Aert zat dan op positie 7. Maar toen.. sloeg het noodlot toe. Pauwels viel in de kop van de wedstrijd weg door pech. Zou later nog sterk terugkomen om uiteindelijk brons te behalen. Van der Poel bouwde gestaag zijn voorsprong uit op een nochtans ontketende Van Aert. Maar dan kwam het drama voor Mathieu., ja 4 lekke banden waren er teveel aan. Van Aert kon terugkomen na lekke band 3 van Matthieu. Ook Wout reed eenmaal lek. Bij lekke band 4 zag Wout zijn kans om er alleen van door te gaan. De materiaalpost lag te ver voor Mathieu en verloor zo kostbare tijd. 25 sec. verschil, Mathieu kon dit niet meer rechtzetten en verloor zo waarschijnlijk de titel. Hij bolde ontgoocheld en wenend over de eindmeet.
Dit mag geen afbreuk doen aan de prestatie van Wout. Doorzettingsvermogen en geloof in eigen kansen (en de juiste bandenkeuze, ook erg belangrijk in het veldrijden toch?), waren de ingrediënten om een 2de titel op rij te pakken. Méér dan verdiend Wout. Gefeliciteerd! Veranda’s Willems – Crelan, het team van Stijn, delen in de overwinning van Stijn.
Lille alweer in feest. Wat zal het daar worden als de wereldkampioenenhulde wordt gevierd!
Zou het al gebeurd zijn om de 2 wereldtitels bij e elite in de zelfde gemeente te vieren?

Medaillewinnaars en landenklassement. Uitslagen en medaillestand

Met het bestuur volgden we de races op zondag. Uiteraard klonken we op de zege van Wout.
Namens bestuur en leden van de club felicitaties voor Wout Van Aert!

Wielrennen supportersclub Stijn Devolder Sellewie DeerlijkFotogalerij. Klik op een foto om groter formaat te bekomen.

Maandag had te Lille een kampioensfeest plaats. Is de eerste keer dat de wereldkampioenen bij de elite in dezelfde gemeente wonen. Moet het gezegd dat het een super feestje werd?
Eerst was er de ontvangt op de hoofdzetel van Crelan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *